José Mourinho elvesztette a meccset a véleményszabadság ellen

Mou pierde la demanda a Palomar

Az eredményeiről és manipulatív akcióiról egyaránt nagyon híres futballedző a madridi sportnapilap, a Marca főszerkesztőjét, Roberto Palomart perelte be, mivel az lapjában azt írta róla, “olyan, mint egy cserbenhagyó gázoló”. A hasonlat alkalmazására abban az összefüggésben került sor, mert Mourinho akkori (a cikk 2012. szeptember 17-én jelent meg) csapata, a Real Madrid nem szerepelt annyira jól a bajnokságban, meg amúgy is rossz volt a hangulat, a sztárjátékos Cristiano Ronaldo pl. telesírta a világot azzal, hogy ő szomorú. Palomar a Nem szeretem a hétfőt című rovatában arról írt, hogy Mourinho nem vállalja a felelősséget az általa elkövetett hibákért.

Mourinho 15 ezer euró kártérítést követelt az ügyvédei szerint pejoratív, az adott kontextusban szükségtelenül durva kifejezés által okozott becsületsértésért cserében (az összeget a Canillas nevű madridi csapatnak ajánlotta volna fel, ahol akkor a fia focizott).

Október 30-ai ítéletében Sagrario Arroyo García bíró az alperes véleménynyilvánítási szabadságára hivatkozva elutasította a keresetet.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s