Cameron: betiltja a pornót, megvédi a 3. oldal cicis lányait

Cameron refuses to back ban on Sun’s Page 3 topless images

A David Cameron vezette brit kormány bejelentette, az ország internetszolgáltatói kötelesek lesznek blokkolni a pornográf tartalmakat (de aki külön kéri, az továbbra is eléri majd a pornót).

A miniszterelnöktől a BBC Woman’s Hour című műsorában megkérdezték, hogy akkor ugye támogatja a Sun napilap tradicionális, 3. oldalas toplessfotóinak hatalmi szóval való betiltását is, ő azonban azt mondta, szerinte ez olyan dolog, amit bátran az emberekre lehet bízni. Aki akar, vegyen Sunt, aki nem, az meg ne – összegzett a konzervatív államférfi.

Lucy Holmes, a No More Page 3 kampány alapítója (aki természetesen nem azért küzd, hogy a Sunban egyáltalán ne legyen 3. oldal, hanem csak a félmeztelen nőket ábrázoló képek közlése ellen) Cameron álláspontját “különösnek” bélyegezte, és elmondta: a képek a nőket szexualizálva, eltárgyiasítva, ezzel megalázva ábrázolják. “Annyit akarunk, hogy a bulvárlapok tisztelettel ábrázolják a nőket” – nyilatkozta az aktivista, aki szerint meglehet, Cameron betojt a Suntól.

A 3. oldal lányai az ország vezetőjétől függetlenül is eltűnhetnek a sajtótörténet süllyesztőjében: februárban a Sun-tulajdonos Rupert Murdoch twittentette el magát abban az irányban, hogy talán inkább vonzó, de felöltözött embereket kellene mutogatni a lapnak, most pedig az Independent adott – belső forrásokra hivatkozó – hírt arról, hogy a Sun szerkesztősége dolgozik a főnöki ötlet megvalósításán.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s